Wat houdt een servicebeurt in en wanneer is het nodig?

-Vaak wordt de hulp van een fietsenmaker pas ingeroepen op het moment dat een fiets door mankementen niet meer bruikbaar is. Door af en toe onderhoud aan een fiets te laten plegen kan een hoop narigheid worden voorkomen. De regelmaat hiervan hangt natuurlijk af van hoe intensief de fiets wordt gebruikt en wat voor type fiets het is. Een hybride (fiets met derailleur versnelling) heeft meer onderhoud nodig dan een fiets met naafversnelling.
-Een 'eerste servicebeurt' is zeker belangrijk bij nieuwe fietsen. Drie maanden na aanschaf en normaal gebruik is het tijd om alle materialen die door belasting zijn gaan uitrekken te controleren en zonodig opnieuw te spannen. Vooral bij de zogenaamde 'supermarkt' fietsen is dit hard nodig. Deze zijn vaak erg slordig gemonteerd met niet al te beste onderdelen.
-Als zo'n eerste kontrole niet gebeurd wordt al vlug gezegd dat het een 'rot' fiets is, "alles rammelt en zit los en hij loopt te zwaar". Het plezier dat er was bij de aankoop is omgeslagen in ontvredenheid en de fiets verdwijnt ergens in een hoekje achter in de schuur. Dat is dus niet nodig, gewoon een keertje laten nakijken!

Welke handelingen kunt u verwachten bij een servicebeurt?

De volgende onderdelen worden gecontroleerd en zo nodig bijgesteld;
      Voorwiel
      Achterwiel
      Trapas
      Cranks
      Balhoofd
Het opnieuw aanspannen van de volgende onderdelen;
      Remkabels
      Versnelling kabels
      Spaken
      Bouten en moeren
Verder worden de bewegende delen opnieuw ingeolied of ingevet.
Ook wordt de fiets op veiligheid gecontroleerd;
      Verlichting
      Pedaalreflectie
      Bandreflectie of spaakreflectie
      Achterreflector

Wat zijn de kosten van een service beurt?

De prijzen voor een servicebeurt variëren per type fiets. Een omafiets bijvoorbeeld is een technisch veel eenvoudigere fiets dan een hybride met 27 versnellingen. Daardoor is de benodigde tijd voor een servicebeurt ook een stuk minder. Wat ook een rol speelt is de qualiteit van de fiets en onderdelen. Bij een goedkope fiets is er doorgaans meer mis dan bij een merk fiets. Ook het onderhoud in het verleden bepaalt de hoeveelheid werk. We rekenen daarom de werkelijk gewerkte tijd en gaan niet uit van een standaard tabel. Indien gewenst doen we vooraf een prijsopgaaf. Uiteraard overleggen we bij twijfel.

Wat zijn de kosten van reparaties?

De kosten van een reparatie zijn afhankelijk van het door u gekozen materiaal. Zodra wij de fiets hebben gezien overleggen we met u en adviseren we u wat de meest logische oplossing is. Indien gewenst doen we een prijsopgaaf vooraf.

Wat zijn de voorrijkosten?

De voorrijkosten bedragen € 10,-. Op een kleine reparatie weegt dit natuurlijk zwaarder dan op een grote reparatie waarbij het bijvoorbeeld gaat om meerdere fietsen.
Mocht de reparatie om één of ander reden niet direct uitgevoerd kunnen worden, dan wordt de fiets meegenomen en teruggebracht zonder extra voorrijkosten.

REPARATIE & ONDERHOUD
betaling per PIN automaat  is mogelijk
FIETSSERVICEAANHUIS.NL
06 - 46 50 60 85
di - vrij / 9.00 - 17.00
FIETSSERVICEAANHUIS.NL, dé mobiele fietsenmaker voor regio 'het Gooi'!
(Huizen - Laren - Blaricum - Bussum - Naarden - Eemnes)
WEGENS DRUKTE MET DE FIETSVERHUUR GEEN REPARATIES MEER AAN HUIS